O manjku u proračunu Filozofskog fakulteta

Na 5. stranici Jutarnjeg lista od 11. travnja 2010., s velikom najavom na naslovnici, objavljen je članak pod naslovom “Profesori spiskali 20 milijuna kuna od školarina”. U tom članku govori se o “novoj luksuznoj knjižnici”. Nigdje se ne spominje činjenica da je izgradnjom fakultetske knjižnice povećana kvaliteta studija, i to na dva načina: izravno, u vidu ugodnog prostora za studij i neizravno, u vidu velikog broja novih predavaonica. Prije je na Fakultetu bilo jako tijesno s predavaonicama, a sada je taj problem riješen tako što su knjižnice pojedinih odsjeka objedinjene u jednu knjižnicu, a prostorije u kojima su prije stajale knjige preuređene su predavaonice. Dakle, trošak nije bio samo izgradnja knjižnice nego i temeljito preuređenje prostorija koje su prije bile knjižnice pojedinih odsjeka u predavaonice. Te predavaonice su sada opremljene novim namještajem, LCD projektorima, kompjuterima i bijelim pločama. Meni se to čini dobro uloženim novcem, pogotovo ako dolazi od školarina. 

31. ožujka 2010. Robert Faber napisao je tekst u kojemu optužuje prethodnu upravu za rasipnost. Ne znam zašto Faber to nije govorio dok su ti radovi bili u tijeku ili barem dok je prethodna uprava bila na mandatu. U sustave grijanja i hlađenja se ne razumijem, ali moje iskustvo s novim instalacijama nije negativno kao Faberovo. Draže mi je trpjeti dvadesetak decibela nego temperaturu od +5 po zimi ili +35 po ljeti, kao što je znalo biti slučaj prije novih instalacija. U stolce se pak ne razumijem, ali ostavljam mogućnost da postoji razlog zašto je bila potrebna nabavka nekoliko skupih stolaca.  U svakom slučaju, Faberov tekst mi se čini maliciozan, a bez njega ne bi bilo ni teksta u Jutarnjem. Osobno ne vjerujem da će revizija pokazati značajnije neregularnosti.

One Response to O manjku u proračunu Filozofskog fakulteta

  1. ivan kaže:

    Isto tako je problematičan po meni naziv vijesti gdje se kaže da su ‘profesori’ spiskali novac iako bi ispravnije bilo ‘članovi uprave’ ili tako nešto. Ovako se sugerira da su svi profesori sa fakulteta imali s tim veze. To bi bilo kao kada bi se otkrila neka slična situacija u Vladi pa kada bi objavili vijest ‘Doktori spiskali 20 milijuna kuna’ (pod pretpostavkom da svi u vladi imaju doktorat, ili ubaci neku drugu titulu.)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: